Polku vie uhkaavasti metsään – arviossa Mormânt de Snagov

Julkaistu Infernossa 3/2022.

MORMÂNT DE SNAGOV
Exquisite Aspects of Wrath
PEST

Progemetallia ja mustempia sävyjä vuodesta 2008 sekoittanut Mormânt de Snagov on lähinnä edesmenneestä Fall of the Leafestä tutun Miska Lehtivuoren hengentuotos. Yhtyeen neljäs albumi jatkaa matkaa haasteellisen äärimetallin parissa.

Perinteisehköä black metalia annostellut Rise from the Void -esikoinen (2010) oli lupaava julkaisu. Sittemmin bändin polku on poukkoillut odottamattomasti, mutta jälkeenpäin katsoen reitti sen uusimmalle albumille on ollut johdonmukainen ja osin ehkä suunniteltukin.

Turkulaisten uusin tuotos on kuitenkin valitettavasti yhtyeen tähän asti heikoin. Sen aggressiivisimmat rähinät aiheuttavat välillä lähes vaivaantuneisuutta, sillä yhtyeen parhaat temput tuntuvat irtoavan perinteisen progressiivisen metallin parissa. Ja miksi ihmeessä kaiken tyylilajisotkun sekaan on tungettu tönkkö coveri Sentencedin Bleedistä?

Mormânt de Snagov on pisteessä, jossa sen toivoisi hiukan suoristavan linjaansa ja keskittyvän siihen, mikä yhtyeen musiikissa on oikeasti olennaista. Muutoin jatkossa mennään metsään ja kovaa.

Lisää luettavaa