Prayer – Danger in the Dark

26.10.2012
Prayer
Danger in the Dark

Tanna-yhtyeen suomenkielisellä hard rockilla maatamme 1980-luvulla valloittanut pudasjärveläinen Tapani Tikkanen on Prayer-bändinsä kanssa uuden alun edessä. Viisikon varsinainen debyytti Wrong Address ilmestyi seitsemän vuotta sitten. Tikkanen kokee kuitenkin Danger in the Darkin Prayerin uudeksi ensilevyksi.

Niin tai näin, musiikillisesti Prayerin kaksi ensimmäistä eivät juurikaan poikkea toisistaan. Wrong Address oli kertosäkeiltään seuraajaansa aavistuksen tarttuvampi, mutta Danger in the Dark yksinkertaisesti rullaa sutjakammin. Tikkanen maalailee särkyneen sydämen vuodattamia tarinoitaan karismaattisella äänellään painokkaasti jylläävien kiipparimattojen yllä.

Yksittäisistä biiseistä on nostettava esiin Heart Wants to Rock leppoisan tarkasti pimputtavine pianoineen. Ralli käy esimerkiksi siitä, miten osuvasti Prayer naittaa parhaimmillaan yhteen Journeyn, vanhan KISSin ja Bruce Springsteenin musiikillisia maneereita. Danger in the Darkin hunajaisuutta lisää myös Tikkasen studiossa levylle ruuvaamat, lempeän aistikkaat kitarasoundit.

Suomessa ei ole liikaa persrehellistä AOR:ia takovia yhtyeitä. Joukkoon mahtuisi, mutta ennen varsinaista aikuisrockryntäystä keskittykäämme pyörtymään Prayerin ammattimaisesta ja tyylikkäästä fiilistelystä.

Lisää luettavaa