Primitiivistä räkäisyyttä kulkevuuteen ja tiukkaan soittotaitoon yhdistettynä – arviossa Boundless Chaos

Julkaistu Infernossa 1/2024.

13.03.2024
BOUNDLESS CHAOS
Sinister Upheaval
DYING VICTIMS

Rototomi paukkuu ja niittivyö kilisee. On saatanaa, suhinaa ja pauketta. Saksalainen Boundless Chaos ei teeskentele vaan sylkee kasvoille silottelematonta ja äkäistä old school thrashiä. Vauhti on vimmainen ja soolot ruhjotaan kultaisten kasariaikojen kunniaksi kovaa, korkealta ja päin helvettiä. Ei mitään poseritilutusta siis, ja kuulenkin menneisyyden haamujen kuiskailevan tyytyväisinä.

Miekkoset eivät ole lähteneet tekemään mitään uutta. Vanhan teutoni-thrashin primitiivinen räkäisyys on yhdistetty saman ajan jenkkimeiningin kulkevuuteen ja tiukempaan soittotaitoon. Kokonaisuus on aika onnistunut.

Muutamat riffit ovat esikuvilta ripattuja, mutta tässä pauhussa se ei niin haittaa. Hurjasta temposta ja rupisesta asenteesta huolimatta soitto on pirun tiukkaa. Varsinkin rumpali M. F. ansaitsee erityismaininnan tanakasta tatsistaan.

Kokonaisuus ei nouse niin kovaksi kuin levyn parhaiden pätkien myötä toivoisi. Vauhti ei korjaa aina virheitä. Rehellisen saastarässin ystävät tuntenevat tämän myötä joka tapauksessa rinnassaan lämpöisen läikähdyksen.

Lisää luettavaa