Puhkuu aitoa kaaosta ja raivoa – arviossa Apotheosis ov XAOC

Julkaistu Infernossa 10/2020.

24.01.2021
APOTHEOSIS OV XAOC
Apotheosis ov XAOC
SPREAD EVIL

Ensimmäisellä levyllään meuhkaava AoX on muun muassa Blood Chalicesta ja Retaliatory Measuresista tutun rumpalin VP Lammasniemen sooloprojekti, joka vyöryttää väkivaltaista black/death metalia vahvasti Conquerorin ja Revengen hengessä.

Kuten ilmiselvistä esikuvista voi arvata, AoX ei ole lähtenyt keksimään uutta, vaan hyödyntää lukemattomia kertoja käytettyjä ideoita aivan surutta. Erona moneen muuhun saman genren yrittäjään on, että AoX tekee hommansa hyvin ja tuntuu puhkuvan musiikkiinsa aitoa kaaosta ja raivoa. Se on näissä piireissä harvinaista.

Seitsenbiisisen kiekon barbaarisessa metelöinnissä ei ole suunnitelmallisuutta tai mielenkiintoisia rakenteita, vaan kaikki tuntuu kumpuavan pidättelemättömästä raivosta, joka on oikein kohdistettuna tehokas ase. Lammasniemen murjonta tuntuu myös osuvan kohteeseensa, vaikka sävellyksiin jää kieltämättä kaipaamaan pientä tarttumapintaa.

AoX:n myllytys ei ole tuhoisuudessaan vaikkapa loistavan Revengen tasoa, mutta kyllä tällaisen turpasaunan kanssa kelpaa lähteä vähän isommillekin kentille pullistelemaan.

Lisää luettavaa