Puhkuu nuoruuden intoa, muttei omaperäisyyttä – arviossa Winterstorm

Julkaistu Infernossa 1/2022.

WINTERSTORM
Vinterstormener
SIGNAL REX

Helvetin kylmä ja luminen talvimyrsky puhaltaa tällä kertaa Ecuadorista. Musiikin aihepiiri yhdistettynä yhtyeen kotimaahan saattaa herättää hilpeyttä, mutta itse levy pyyhkii hymyn huulilta hyvin autenttiselta kuulostavalla black metalillaan.

Winterstormin suurena innoittajana lienee Immortal, ja menosta voikin haistaa norjalaisten vaikutteen – lukemattomia muita skandinaavisia pioneeribändejä unohtamatta. Riffivetoiset ja nopeat kappaleet on veistetty yhdestä ja samasta puusta, ja kun sävellysten teho tylsistyy demotason lo-fi -soundien ansiosta ikävästi, kuuntelu muodostuu paikoin työlääksi.

Vinterstormener-debyytin julkaisu on ollut takuulla kova juttu bändille, mutta kuulijan on lähes mahdotonta saada tästä täysiä tehoja irti. Kaikki albumilla kuultava on tehty jo aiemmin niin paljon paremmin ja ennen kaikkea laadukkaammin.

Nuoruuden intoa puhkuvan Winterstormin ainoa oikea suunta tästä eteenpäin on omien ideoiden rohkeampi toteuttaminen. Suhinan keskeltä satunnaisesti kajahtavat keskivertoa omaleimaisemmat kitarariffit kertovat, että pientä potentiaalia löytyy.

Lisää luettavaa