Punkkiveteraanit toteavat, että kaikki ei ole kunnossa – arviossa Millencolin

Julkaistu Infernossa 4/2019.

Millencolin
SOS
Epitaph

SOS on paljonpuhuva otsake. Ruotsin punkkiveteraanit toteavat, että kaikki ei ole kunnossa. Kenties kaksitoista koukuilla varustettua melodis-melankolista raitaa antaa maailmaan jotakin tolkkua? Sapluuna on samanlainen kuin vuoden 2000 Pennybridge Pioneersilla, joten kyytiin on helppo hypätä. Esimerkiksi Reach You on nostalgiamatka vuosituhannen alkuun.

For Yesterday on väkevä kappale. Laulaja-basisti Nikola Sarcevic toteaa, että elämä vaatii veronsa ja kukaan tuskin selviää siitä kuivin jaloin. Riipaiseva Nothing kertoo kuinka helppo on tukahduttaa tunteensa viinalla ja pillereillä. Sour Daysin pirteät riffit virkistävät sen surumielisiä sanoituksia.

Yanny & Laurelissa Sarcevic pohtii, miten internetin jakaneet kaksi sanaa kertovat lähinnä siitä, että kolikossa on aina kaksi puolta. Do You Want Warissa on korvamatoainesta. Sarcevic ironisoi, miten helppo on pahoittaa mielensä heti aamusta kurkistamalla puhelimeensa. D-beatillä laukkaava Trumpets & Poutine ei sen sijaan nouse levyn kohokohtiin. 

Caveman’s Land osuu taas asian ytimeen: luolamiehen aivot eivät ole vielä sopeutuneet internetajan vaatimuksiin. Kun konkreettisia uhkia on vähän, niitä pitää keksiä.