Puuduttava yritys manifestoida koskettavaa tuskaa – arviossa Solus Grief

Julkaistu Infernossa 8/2023.

15.11.2023
SOLUS GRIEF
What If This Was Everything
PURITY THROUGH FIRE

Peregrinus on norjalaisheppu, jolla on sattumoisin kaksi muutakin bändiä, Unholy Craft ja Kvad, Purity Through Fire -lafkan listoilla. Solus Grief soittaa melko perinteistä depressiivistä itsemurha- black metalia, vaikkakin yllättävän melodisella otteella, joten sinänsä myös tämä bändi sopii lafkan nykyrosteriin.

What If This Was Everything on niitä levyjä, joista on vaikea keksiä yhtään mitään sanottavaa, koska se on niin tuskastuttavan puuduttava. Noh, yritetään edes.

Biiseihin on haettu tunnelmia ysärin Anathemalta ja vastaavilta melankolisilta doom-bändeiltä. Laulu on paikoitellen miellyttävän tuskaista rääkynää, mutta kun Peregrinusin sävelkynä ei ole terävimmästä päästä, on ihan sama, miten angstisena mies näiden keskitempobiisien päälle voihkii. Makuuhuonetuotanto kruunaa koko komeuden kaikessa mitäänsanomattomassa keskinkertaisuudessaan.

Solus Griefin kakkoslevy on amatöörimäinen yritys manifestoida jonkinlaista koskettavaa tuskaa, mutta se onnistuu ainoastaan turruttamaan korvat. Bedroom black metal lemuaa hieman liian ärhäkkäästi. Ei parannusta sitten viimevuotisen debyytin.

Lisää luettavaa