Raakaa ja primitiivistä äänimaisemaa rajalliselle kuulijakunnalle – arviossa Rotten Moon

Julkaistu Infernossa 8/2021.

ROTTEN MOON
In the Vale of Astral Graves
WOLFMOND

Jostain kotimaamme koronahiljaisuuden keskeltä nousee yhden miehen projektibändi, jonka rosoinen keskitempo-black köpöttelee eteenpäin jokseenkin ankeissa merkeissä.

Alkujaan demona ilmestynyt In the Vale of Astral Graves koostuu viidestä kappaleesta, jotka maalaavat hyvin raa’an ja primitiivisen äänimaiseman, joka muistuttaa lukemattomia kertoja kuulluista bedroom black metal -projekteista – eikä lainkaan positiivisessa mielessä.

Rotten Moonin eduksi on tosin laskettava, että levyn mitta on onnistuttu pitämään hyvin maltillisena, eikä vajaan puolen tunnin kesto ehdi suistaa kuulijan järkeä täysin radaltaan. Lisäkuunteluilla käy ilmi, että julkaisun rakenne vaikuttaisi mietityltä, ja paketissa tuntuu olevan spontaanista luonteestaan huolimatta myös ajatusta.

Rotten Moonin ensimmäinen julkaisu on allekirjoittaneelle tuskaista kuunneltavaa, mutta tällaisellekin musiikille on oma rajallinen kuulijakuntansa, joka saattaa löytää 200 kappaleen painosmäärään rajatusta levystä jotain arkitodellisuutta syvempää.