Räkäistä, likaista ja älyvapaata – arviossa Hexx

Julkaistu Infernossa 10/2020.

Hexx
Entangled in Sin
HIGH ROLLER

Peräti vuonna 1983 perustettu, aiemmin neljä levyä julkaissut kalifornialaisyhtye on kovin hämmentävä tapaus. Siinä missä bändin 36 vuoden takainen debyyttialbumi on kuin mikä tahansa aikansa perushyvä teos, Entangled in Sin kuulostaa hätäiseltä ja ammattitaidottomalta kellaridemolta.

Hexxiä ei tunnista edes samaksi bändiksi. Soitto on pääosin aika hirveää, ja erityisesti kitarasoolot ovat todella kämäisiä luritelmia. Soundeja ei voi kehua alkuunkaan, ja onhan se kansikuvakin aivan järkyttävä, kun tälle linjalle nyt lähdettiin.

Albumin musiikki on sanoituksia myöten räkäistä ja likaista heavy thrashiä. Lyriikat ovat aika ajoin niin älyvapaita tai inhottavia, ettei biisejä tee mieli edes kuunnella.

Lähes tunnin mittainen albumi on aivan liian pitkä jo ylipäänsä kyseisen genren, saati sitten tämän bändin teokseksi. Mielenkiinto riittää hädin tuskin puoliväliin, mutta ei sitten millään kolmannentoista biisin loppuun.

Kun jotain positiivista täytyy aina sanoa, niin laulaja on omassa tyylissään osaava. Osa riffeistäkin on ihan hyviä, joskaan ei kovin omaperäisiä. Kai tältä levyltä voi pari biisiä kuunnella, jos oikein haluaa heittää aivot narikkaan, mutta muussa tapauksessa kierrän kaukaa.

Lisää luettavaa