Räväkkää räksytystä ja hidasta maalailua Kellopeliappelsiinin pohjalta – arviossa Necrodeath

Julkaistu Infernossa 11/2022.

02.02.2023
NECRODEATH
Singin’ in the Pain
TIME TO KILL

Necrodeathin leipälajina on ollut perustamisvuodestaan 1985 saakka ilkeänkuuloinen mustasävytteinen thrash metal, joka oli terävimmillään paluulevyllä Mater of All Evil (2000).

Sittemmin säännölliseen tahtiin pihalle pukattujen albumien tyyli on pysytellyt koko lailla samana. Vanhoilla päivillään yhtye on tosin mieltynyt konseptilevyihin, mikä on tuonut kokonaiskuvaan himpun verran lisää vaihtelua. Näin on myös Singin’ in the Painin tapauksessa.

Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiini-elokuvaan pohjautuva albumi erottuu joukosta, jos sitä vertaa vaikka Draculeaan (2007) tai The 7 Deadly Sinsiin (2014). Erikoisuutta korostavat leffaan viittaavat lyhyet puhepätkät, jotka naittavat kappaleet toisiinsa. Aänensä niille on lainannut mainion peribrittiläiseltä kuulostava Venom Inc. -mies Tony Dolan. Muuten musiikki on koko lailla samaa kuin edellisellä The Age of Dead Christilla (2018).

Italiaanot osaavat paitsi räksyttää räväkästi myös hidastella ja maalailla tarpeen mukaan teemaan sopivin tavoin. Toiminta on vähän liian tasapaksua, jotta näistä uusista tuotoksista jaksaisi innostua samalla tavalla kuin aina toimivista kolmesta ensimmäisestä.

Lisää luettavaa