Rehdinmiehekästä mätinkiä – arviossa Serpentine Dominion

Arvio julkaistu Infernossa 9/2016.

17.01.2017
Serpentine Dominion
Serpentine Dominion
Metal Blade

Jaahas, nimimiehet pitävät vähän hauskaa. Serpentine Dominion sai alkunsa, kun Killswitch Engagen Adam Dutkiewicz ilmoitti Cannibal Corpsen laulajalle, että haluaa säveltää tälle levyllisen musiikkia. Corpsegrinder sanoi kyllä kiitos, minkä jälkeen mukaan napattiin vielä rumpali Shannon Lucas ja projekti oli valmis.

Tuloksena syntynyt esikoinen ei ole lainkaan hullumpi. Miehistöä ajatellen on aika laimeaa todeta, että musiikki kuulostaa kuin modernin metalcoren ja Cannibal Corpsen risteytykseltä, mutta näin se nyt kuitenkin aika tarkasti on.

Rytmitykset ja silmille tuleva brutaalimpi takominen ovat välillä kuin suoraan Cannibal Corpsen levyiltä. Melodiapuolella eksytään paikoin kuitenkin selvästi rikkaammille vesille. Kuvottavinta antia edustavat muutamaan kappaleeseen rakennetut melodisemmat, puhtaasti lauletut kertosäkeet. Rehdinmiehekäs mätinki ja Corpsegrinderin tutun painostava örinä pysyvät kuitenkin pääosassa, eli ei tässä sentään aivan emoiksi heittäydytä.

Kappaleet toistavat tuttuja kuvioita ammattimiesten vankalla otteella, ja näin tiiviiseen mittaan puristettuna Serpentine Dominion on kieltämättä aika tehokas paketti. Jos laskee intron ja yhden välisoiton pois, musiikkia on vain seitsemän kappaleen ja reilun 22 minuutin edestä. Eipä tule ainakaan aika pitkäksi.

Soundi on sitä samaa puhtaaksi kiillotettua, dynamiikaltaan tasaiseksi puristettua tietokonepuserrusta, jota on kuultu tällä vuosituhannella lukemattomilla levyillä. Tämä osasto ei tarjoa minkäänlaista yksilöllisyyttä, mutta toimii tässä yhteydessä ihan kivasti.

Lisää luettavaa