Reippaan ruuvauksen tarpeessa – arviossa Delta Bats

Julkaistu Infernossa 8/2022.

23.10.2022
DELTA BATS
Here Come the Bats
DRAKKAR

Delta Bats on saksalainen kahden miehen projekti, joka soittaa omien sanojensa mukaan kick-ass rock’n’rollia.

Energisen, hädin tuskin minuutin mittaisen nimi- ja avauskappaleen perusteella kuvittelin, että koko albumi koostuisi tällaisista nopeista rykäisyistä. Levyllä on kuitenkin mittaa melkein kolme varttia ja sen pisin biisi kellottaa lähes seitsemän minuuttia.

On vaikea olla huomaamatta ZZ Topin, Motörheadin ja vastaavien vaikutusta heviä ja punkkia sekoittavaan duoon. Riffit ovat parhaimmillaan erinomaisia ja solistin räkäiset huudot sopivat konseptiin täydellisesti.

Monista kappaleista uupuu kuitenkin se tärkein eli punainen lanka. Olisin kaivannut enemmän nimibiisin kaltaisia vauhdikkaita punkralleja. Valtaosa albumista on hidastempoista junttaa, jonka unohtaa saman tien. Kun biisit koostuvat suurin osin samojen palojen toistosta, ei ole hyvä merkki, jos kappaleista ei muista mitään niiden päätyttyä.

Kaksikon debyyttialbumi ei tarjoa lopulta juuri lainkaan niitä asioita, joilla sitä kaupataan. Aineksia on, mutta teos kaipaisi aika reipasta ruuvausta, että siitä saisi mielenkiintoisen ja ennen kaikkea mieleenpainuvan.

Lisää luettavaa