Rohkea veto, joka alkaa natista mahtipontisuutensa alla – arviossa Heaven Shall Burn

Julkaistu Infernossa 3/2020.

27.04.2020
Heaven Shall Burn
Of Truth and Sacrifice
Century Media

Odotukset ovat pelonsekaiset, kun saksalaiset täräyttävät tasapaksun Wandererin (2016) jälkeen puolitoistatuntisen tuplalevyn. Tuleeko rautaa niskaan enemmän kuin on tarpeen? Of Truth and Sacrifice jyrää kuitenkin määrätietoisesti kuin panssarivaunu ja pitää otteessaan. Yhtye ottaa rohkeasti kantaa niin totuudenjälkeiseen aikaan kuin ympäristöuhkiin.

Bändi kypsytteli ideoitaan kaikessa rauhassa, ja lopputuloksena on freeseintä HSB:tä vuosikausiin. Melodeath-, hardcore- ja thrashmurjontaa maustavat industrial- ja jousisovitukset. Elementit ovat tuttuja, mutta bändi saa revittyä niistä toimivia kappaleita.

March of Retributionin tunnelmointi avaa ykköslevyn, joka rullaa hienosti Übermachtiin saakka, mutta My Heart and the Ocean on keskinkertainen veto. Extpatriate on puolestaan mahtipontisinta, mitä bändiltä on kuultu.

Kakkoslevy ei ala himmaillen vaan lataa suoraan tauluun Children of a Lesser Godilla. La Résistance on hämmentävä diskoinferno. Marcus Bischoffin karjumisessa säksättävien syntikoiden seassa riittää sulateltavaa. Bändi on selkeästi sijoittanut kokeilevammat ja brutaalimmat kappaleet kakkoslevylle.

Tuplalevy on rohkea veto, joka alkaa natista mahtipontisuutensa alla.

Lisää luettavaa