Romuluinen ja kylmä – arviossa Loather

Julkaistu Infernossa 6/2023.

23.09.2023
LOATHER
Eis
VENDETTA

Itävaltalainen Loather sekoittaa ensilevyllään monia eri tyylejä black metalista sludgeen ja ambientiin. Tuloksena on persoonallinen keitos, jonka kaikkia makuja ja nyansseja ei hahmota ensimmäisten kuuntelukertojen myötä.

Yhtenä Loatherin musiikillisista ja asenteellisista verrokeista voi pitää edesmennyttä Lifeloveria. Bändien menossa on yhteisiä piirteitä, mutta myös konkreettisia eroavaisuuksia. Loather tuntuu lähestyvän musiikkiaan raskaammasta kulmasta ja samalla enemmän tunnelmoiden.

Eis on hieman romuluinen ja nimensä mukaisesti kylmä albumi, joka saattaa aiheuttaa irvistelyä kaikkein kultakorvaisimmissa kuulijoissa. Loather tuntuu haastavan monia metallimusiikin kirjoittamattomia sääntöjä, mikä nostattaa takuulla vastarintaa, mutta herättää myös kiinnostusta.

Eis on mielenkiintoinen albumi. Ei (sanan perinteisessä mielessä) varsinaisesti hyvä, mutta kiinnostava ja jatkuvasti uusia kerroksia paljastava. Loatherista tuskin kasvaa millään tavalla merkittävää tekijää, mutta levyihinsä tullee tartuttua jatkossa kiinnostuksella.

Lisää luettavaa