Rönsyilevä, mutta raiteillaan pysyvä teos nappaa kuulijan syövereihinsä vaivihkaa – arviossa Nicarus

Julkaistu Infernossa 2/2023.

03.04.2023
NICARUS
Sipapu
GREENMUZIC

Nicarus on israelilaisen Tali Greenin sooloprojekti, jossa yhdistyvät goottivivahteinen vaihtoehtorock ja psykedeelinen stoner-pörinä.

Miehen toinen levy Sipapu on jaettu kahteen puoliskoon, joista ensimmäinen, Stone Buddha, esittelee särövoittoisempaa ja raskaampaa materiaalia. Jälkimmäinen, Golden Buddha, taas tarjoaa hieman kevyempiä ja tunnelmallisempia sävyjä. Sipapu on hopin kielen sana, joka tarkoittaa seremoniahuoneen (kiva) keskellä olevaa aukkoa, josta pueblo-intiaanit uskoivat kuolleiden esi-isien tulevan esiin.

Green hoitaa laulun lisäksi kitarat ja bassot, kun taas rummuista vastaa Gary Naples. Kappaleissa on mukavasti variaatiota aina Acid King -henkisestä riffittelystä curemaisiin näppäilyihin. Etenkin tyylikäs instrumentaalipala Friends Don’t Send Music Anymore on pätevä todiste jälkimmmäisestä. Muita huomionarvoisia esityksiä ovat mukavan usvaisesti pulputteleva Tea Party’s Over ja leikkisän progemainen Jesus Went Down on the Chimney.

Sipapu on mielenkiintoisesti rönsyilevä, mutta silti raiteillaan pysyvä teos, joka nappaa kuulijan syövereihinsä vaivihkaa.

Lisää luettavaa