Röyhkeää piiskaamista – arviossa Wömit Angel

Julkaistu Infernossa 7/2022.

15.10.2022
WÖMIT ANGEL
Sadopunk Finland
GODZ OV WAR

Näillä nimivalinnoilla nössömusiikin soittaminen ei ole edes fyysisesti mahdollista. Kiitettävän aktiivista uraa reilun vuosikymmenen tikannut Wömit Angel pitää yhä repivistä ja likaisista asioista, eikä tamperelaisbändin viides pitkäsoitto petä kuulijoitaan. Pöydältä löytyy black ja thrash metalia punkahtavalla ja sotaisalla asenteella roimittuna.

Napakat puoli tuntia kellottava Sadopunk Finland tuo tuttuun tapaan mieleen erään kaltoinkohdellun nasaretilaisen, eikä tämä toki haittaa. Riffeillä tätä peliä pelataan, ja ne soivat mukavan terhakkaasti. Hakkaavampaa rytinää katkotaan kirskuvilla sooloilla, maltillisilla melodioilla, Motörheadiä tapailevalla rockilla ja hitusen hitaammilla riivinnöillä. Laulaja rähisee ja sylkee asiansa eläimellisellä pärskeellä. Vaihtelua on juuri sopivasti ja moninaiset vaikutteet kuuluvat nätisti läpi ilman, että linjakkaan viihdyttävä kokonaisuus hajoaisi.

Järin omaperäiseksi levyn röyhkeää piiskaamista ei kehtaa sanoa, eivätkä kaasunaamaritkaan edusta sitä persoonallisinta rekvisiittaa. Bändin asenne ja vetävästi liikkuvat biisit antavat viipaloinnille kuitenkin keskivertoa parempaa viihdearvoa.

Lisää luettavaa