Rujoa ja tylyä kamaa – arviossa Minenwerfer

Julkaistu Infernossa 3/2023.

03.05.2023
MINENWERFER
Feuerwalze
OSMOSE

Jenkkiläinen Minenwerfer teki pienen läpimurron vuonna 2019 ilmestyneellä Alpenpässe-levyllä. Melankolisia maisemia maalaillut black metal -teos oli tasainen ja ehkä turvallinenkin, mutta nyt kaksikko pistää aivan toisenlaista vaihdetta silmään.

Kolmen aiemman kiekon tapaan ensimmäiseen maailmansotaan pohjaava Feuerwalze on odotettua tylympi kokonaisuus. Se on kuin Alpenpässen synkkä ja väkivaltainen sisarpuoli, joka tykittää sarjatulta koko kestonsa ajan. Bändi on päättänyt antaa Sommen taistelun näkyä ja kuulua.

Feuerwalzea tulee väkisinkin verrattua Gehennan WW:n, Mardukin Panzer Division Mardukin ja Zyklon-B:n Blood Must Be Shedin kaltaisiin sotaisan black metalin merkkiteoksiin. Minenwerfer pärjää tulimyrskyn keskellä mallikkaasti, mutta yhtyeen ilmaisusta jää puuttumaan viimeinen kiri, joka veisi genren huipulle.

Minenwerferin uusin on selkeästi duon rujointa kamaa. Mukiinmenevä tuotos, joka todistaa, että yhtyeen vahvuudet ovat jossain muualla kuin äärimmäisen rankkuuden hakemisessa ja välittämisessä.

Lisää luettavaa