Rujoa myllytystä – arviossa Negative Prayer

Julkaistu Infernossa 2/2024.

04.04.2024
NEGATIVE PRAYER
Self // Wound
CHAOS

Rujoilua rapakon takaa. Kahden miehen voimin kuololta löyhkäävää crustia ja d-beatiä veivaava Negative Prayer tuntuu tietävän mitä tekee. Ja miksikäs ei, sillä miekkosten bändilista ja kokemusmäärä on vähintäänkin vakuuttava.

Kielisoittimista ja laulusta vastava Kyle House on vaikuttanut muun muassa Poison Ideassa, Necrotissa ja Acephalixissa. Myös rytmivastaava Charlie Korynin vyöllä on vakuuttava nippu päänahkoja Morbid Angelin ja Incantationin livekokoonpanoissa paiskomista myöten.

Korynin rumpaloinnissa on vetävää groovea, ja orgaaniset rumpusoundit tuovat mieleen jopa Terrorizerin legendaarisen World Downfallin. Negative Prayerin debyytillä tosin pitäydytään reippaassa keskitempossa eikä grindailla tai blastailla. Brutaalin death metalin kanssa flirttaillaan lähinnä mehevällä alavireellä ja rapeilla örinöillä.

Vaikka albumilla on vahvat hetkensä, kokonaisuus jää vähän tasapaksuksi, kuten tässä genressä monesti käy. Yksi syy voi olla siinä, että osa kappaleista venyy ratkaisevan kolmen minuutin rajan yli. Suhteellisen yksinkertaisessa vouhkaamisessa on hyvä pyrkiä ytimekkääseen ilmaisuun, vaikka toisaalta osa duon kappaleista sisältää kiitettävästi vaihtelua.

Sinällään mukavaa myllytystä, mutta eipä tästä taida ihan vakiosoittoon olla.

Lisää luettavaa