Ryhtiliike, jossa on edelleen tiivistämisen varaa – arviossa Serious Black

Julkaistu Infernossa 2/2022.

SERIOUS BLACK
Vengeance Is Mine
AFM

Melodista metallia esittävä Serious Black oli alkujaan superkokoonpano, johon kuului muun muassa Blind Guardianin ja Helloweenin entisiä soittajia. Sittemmin lähes koko kööri on vaihtunut moneen kertaan.

Debyyttilevy As Daylight Breaks (2015) oli todella komea sisääntulo, mutta kolmesta seuraajastaan ei ole hirveästi kerrottavaa. Hieman pelotti, mitä uusi albumi tuo tullessaan, mutta uudistunut porukka näyttäisi tehneen kunnon ryhtiliikkeen.

Aiemmilla levyillä kiekunut Urban Breed jätti yhtyeen viime vuonna, ja miehen saappaisiinsa aseteltiin serbialainen Nikola Mijić. Solistin tulkinta ei ole täysin tyylipuhdasta, mutta hänen tobiassammetmainen soundinsa antaa paljon anteeksi.

Yli 50-minuuttisessa levyssä on auttamatta vähintään viidesosa liikaa. Alku on mieletön, mutta viimeistään balladit kosauttavat hyvän meiningin. Onpa levyllä useampi lähes täytebiisiksi luokiteltava raitakin. Entä mikä ihme on Queen of Liesin intronauha, josta tulee mieleen jokin ö-luokan teinileffa?

Vaikka albumi kaipaisi rankkaa tiivistämistä, valtaosa biiseistä on aivan hävyttömän toimivia ja ennen kaikkea tuoreita näinkin puhkikolutussa genressä.

Lisää luettavaa