Saattaa järkyttää perinteisempää länsimaista lähestymistapaa musiikiltaan odottavia – arviossa Chaos Cascade

Julkaistu Infernossa 8/2020.

CHAOS CASCADE
Creep Aesthetics
BESTIAL BURST

Kauhistuttavia äänimaailmoja vuodesta 2014 luonut saksalainen Chaos Cascade puskee julkaisuja kuin leipää, mikä on hyvin ymmärrettävää, kun ottaa huomioon, että musiikkinsa on lähes täysin spontaanin kuuloista kamaa.

Chaos Cascaden audiovisuaalinen kuva rakentuu helvetillisesti särisevästä ja kolisevasta noisesta, muinaisesta grindcoresta ja niin sanotusta war metalista. Creep Aestheticsin painotus on selkeästi noisen puolella ja metallivaikutteet ovat tällä erää käytännössä täysin kateissa, mitä voi pitää ”selkeyden” vuoksi hyvänä ratkaisuna.

Kaiken kakofonian keskellä on jonkinlainen punainen lanka. Vaikka sävellyksellisistä arvoista voidaan olla montaa mieltä, tällainenkaan kama ei synny ainoastaan nappeja vääntämällä, vaan artistilla täytyy olla jotain oikeaa sanottavaa. Julkaisua kuunnellessa tuleekin huomattua, että tällainen äänisaaste tulisi kokea cd-levyn sijasta livenä, jolloin kokonaiskuva hahmottuisi paljon paremmin.

Mikäli noise ja voimaelektroniikka antavat jonkinlaisia säväyksiä, Chaos Cascade saattaa hyvinkin tarjota antoisia hetkiä. Perinteisempää länsimaista lähestymistapaa musiikiltaan odottava taas saattaa kokea Creep Aestheticsin rujossa käsittelyssä järkytyksen tunteita.

Lisää luettavaa