Säkkipimeää kuoloa – arviossa Uncreationist

Julkaistu Infernossa 8/2022.

08.11.2022
UNCREATIONIST
Whirlwind in the Ashes
INSURMOUNTABLE REX

Kolmen nimettömän jäsenen Uncreationist on Oulussa sijaitseva mustanpuhuva death metal -yhtye, jonka ensimmäisellä kokopitkällä tapaillaan tyylilajiin hyvin istuvia säkkipimeitä kappaleita.

Uncreationistin musiikillinen linja vastaa hyvin 2000-luvun death/black-bändien meininkiä. Samaan genreen voidaan istuttaa esimerkiksi Portal ja Teitanblood, mutta kaikki kumpuaa kuitenkin syvältä Incantationin ja Morbid Angelin valamasta pohjasta, mitä ei tule unohtaa.

Whirlwind in the Ashes käsittelee sanoituksissaan muun muassa esoteerisia itämaisia teemoja, kuten elämän kiertokulkua eli samsaraa, ja vilahtaapa teksteissä viitteitä skandinaaviseenkin mytologiaan. Kielikuvat ovat vahvoja, mutta valitettavasti julkaisun sävellyksellinen anti jää puolitiehen eikä tarjoa oikeastaan mitään, mikä erottaisi Uncreationistin genrensä perustarjonnasta.

Hieman vajaat 40-minuuttinen levy on ensimmäiseksi rykäisyksi ”ihan ok”, mutta resursseja löytyy takuulla parempaankin suoritukseen. Kenties joskus turhalta tuntuvan kiemuraisuuden hienoinen suoristaminen toisi toivotun lopputuloksen?

Lisää luettavaa