Sarvien terävyys todellisessa testissä – arviossa Behemothin livelevy

Julkaistu Infernossa 11/2021.

BEHEMOTH
In Absentia Dei
NUCLEAR BLAST

Mikäli laskelmani pitävät paikkansa, In Absentia Dei on Behemothin seitsemäs livelevy kymmeneen vuoteen. Tahti on hurja, mutta Nergal ryhmineen tuntuu tietävän, mistä naruista vetää. Näille julkaisuille on nimittäin kysyntää.

In Absentia Dei on viime vuonna ilmestyneen massiivisen striimikeikan audioversio. Behemothin sarvien terävyys testataankin toden teolla, kun kokonaisuudesta riisutaan kuva ja jäljelle jää pelkkä musiikki. Ei ole yllätys, että puolalaisen äärimetallin suurin nimi selviytyy tästäkin haasteesta kunniakkaasti.

In Absentia Deillä käydään läpi 19 kappaletta, joten julkaisu on samalla eräänlainen Behemothin best of -kokoelma. Yhtye kuulostaa lavalla käytännössä aivan yhtä hyvältä kuin levyllä, mutta keikan striimin nähneenä on sanottava, että visuaalisuus näyttelee bändin musiikissa merkittävää osaa.

Livealbumien mielekkyydestä ja tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä, eikä tunnelma nouse tälläkään kertaa aivan huippuunsa. Mikäli Behemothin tuotanto on kuitenkin jäänyt jostain syystä paitsioon, siihen tutustuminen on hyvä aloittaa vaikkapa tästä järkäleestä.

Lisää luettavaa