Selviytymistaistelu avaruudessa – arviossa Scanner

Julkaistu Infernossa 1/2024.

24.02.2024
SCANNER
The Cosmic Race
ROCK OF ANGELS

Scifiaiheista heavyä ja poweria esittävä Scanner on käynyt uransa aikana läpi monenlaisia vaikeuksia ja hajonnutkin pari kertaa. Miehistönvaihdoksia on piisannut, ja nykyisin ainoa vuodesta 1986 mukana porskuttanut kaveri on kitaristi Axel ”A. J.” Julius. Mies on säveltänyt, sanoittanut, tuottanut, äänittänyt ja miksannut tuoreen albumin kokonaisuudessaan.

Pitkään ikään nähden saksalaisyhtyeeltä on tullut kovin vähän julkaisuja. The Cosmic Race on bändin seitsemäs täyspitkä, joka ilmestyy lähes vuosikymmen edeltäjänsä jälkeen. Kyseessä on konseptialbumi, joka kertoo pakomatkasta tuhoutumispisteessä olevalta maapallolta sekä sen jälkeisestä selviytymistaistelusta avaruudessa.

Tarjolla on taidokkaasti sävellettyä ja soitettua heviä ilman sen suurempia kompastuskiviä, mitä nyt (todennäköisesti tietokoneella toteutetut) tuplabasarit kuulostavat tyhjäkäynnillä pärisevältä prätkältä ja laulaja Efthimios Ioannidis yrittää kiekua välillä liian korkealta.

Koko paketti on oikein toimivaa kamaa, joskin biisit Warriors of the Light ja Farewell to the Sun erottuvat edukseen lähes liiaksi.

Lisää luettavaa