Sopivasti käppäistä sinfonisehkoa black metalia – arviossa Deviser

Julkaistu Infernossa 2/2023.

01.04.2023
DEVISER
Evil Summons Evil
HAMMERHEART

Kreikkalainen black metal on ollut kautta historiansa kovassa kurssissa, mutta harva muistaa mainita Deviserin nimen skenen pioneerien joukossa. Tälle on varmasti syynsä, mutta vuonna 1989 perustettua bändiä ei voi syyttää ainakaan yrityksen puutteesta.

Hieman kevyempiä sävyjä hakeneesta Seasons of Darknessista on kulunut 12 vuotta. Sen huomaa Deviserin ilmaisussa, joka on tällä kertaa mahtipontista, synkkää ja kohtuullisen hyvin toteutettua mustaa metallia. Meiningistään kuulee yhä Rotting Christin maalaaman eksotiikan, jota Deviser muokkaa omaan musiikkiinsa sopivaksi.

Evil Summons Evilin menossa on sopivasti divariluokan käppää ja yhtyeellä hetkensä, joskin Matt Hnarasin keskitasoa heikompi laulu on omiaan vähentämään levyn mielenkiintoisuutta. Hienoimmillaan ryhmä pääsee esittelemään osaamistaan Cold Comes the Nightin kaltaisilla onnistujakappaleilla, joita olisi kuullut mielellään lisääkin.

Kokonaisuutena Deviserin tuorein on tasapainoinen albumi, jota kehtaa suositella sinfonisehkon melodiavetoisen black metalin suurkuluttajille.

Lisää luettavaa