Sotaisan päällekäyvää – arviossa Denouncement Pyre

Julkaistu Infernossa 8/2022.

14.11.2022
DENOUNCEMENT PYRE
Forever Burning
AGONIA

Kotimaa Australia antaa musiikkihommissa välittömästi lähtöpisteen tai pari, sillä se näyttäytyy äärimmäisissä touhuissa eäänlaisena hulluuden mekkana. Ei turhaa krumeluuria, nössöilyä tai kiiltoa.

Tätä linjaa toimittaa myös vuosituhannen alussa perustettu Denouncement Pyre, jonka melodinen blackin, thrashin ja vähän deathinkin sekoitus herättää asioita eloon vain tappaakseen ne uudestaan.

Maanmiehensä Deströyer 666 nousee kyselemättä mieleen, joskaan yhtä murhaavan tehokkaita iskusävelmiä kiekoltaan ei löydy. Sotaisan päällekäyvä asenne ja yleinen rähäkkyys pelastavat kuitenkin paljon.

Kappaleiden tyylikäs melodisuus ei liputa vääriä värejä, ja mustan puolelta eksytään lähinnä harmaan eri sävyille. Myös tuotantopuoli on hyvin hanskassa. Ei liian kiiltävä, ei liian likainen. Hittejä kuitenkin jää vähän kaipaamaan.

Forever Burning kestää hyvin kuuntelua, jota sille myös kannattaa suoda, sillä hivenen tylsä ensivaikutelma kääntyy vähitellen yhä ylväämpiin korkeuksiin. Kaikkea ei kerrota heti kättelyssä.

Lisää luettavaa