Soulspell – Hollow’s Gathering

Soulspell
Hollow’s Gathering

Soulspellin tuorein on puitteiltaan jonkin verran edeltäjäänsä suorempi ja powerimpi tapaus. Vaikka levy kulkee pääosin rivakasti ja tuplabassarivetoisesti, kymmenen raidan kokonaisuudesta löytyy vaihtelevuutta ja tunnetiloja, joilla metallioopperan kokonaistarinaakin aksentoidaan. Hollow’s Gatheringin musiikista ei tarvitse sanoa sen enempää. Kieli- ja kosketinsoitinten toteutus on genressään huippuluokkaa, kiitos kudelman loihtineen viidentoista (!) vierailevan muusikon (mm. Helloween-basisti Markus Grosskopf) armeijan.

Monen metallioopperan tavoin Soulspellistä tekee mielenkiintoisen lukuisten kovatasoisten metallivokalistien rosteri, joka tekee nytkin tekee vakuuttavaa jälkeä. Jokapaikan projektihöyläksi viime vuosina livennyt Tim ”Ripper” Owens kiljuu ilmestyskirjan peto -tyyppisiä osiaan Blaze Bayleyn tuodessa matalampaa syvyyttä kiekon loppuosalle.

Löytöjä ovat myös Ynkkä Malmsteenin bändin Michael Vescera sekä Theocracyn Matt Smith. Sykähdyttävimmistä tulkinnoista vastaa kuitenkin monessa liemessä keitetty Amanda Sommerville, jonka ääni on naishevivokalistiosastolla kaikkein karismaattisimpia ja luonteikkaimpia.

Levyn saatekirjeestä ei varsinaisesti selviä, jatkuuko Soulspellin tarina vielä neljänteen osaansa. Tällaisella kehityskaarella se olisi enemmän kuin toivottavaa.