Southern metalia Räpinasta käsin – arviossa Redneck Rampage

Julkaistu Infernossa 4/2024.

07.06.2024
REDNECK RAMPAGE
Descent
OMAKUSTANNE

Southern metalia Virosta? Kuulostaa eksoottiselta. Vaan miksi? Onhan samaa genreä tehty Suomessakin ja hyvin tuloksin. Homma onnistuu joka tapauksessa mukavasti myös Räpinasta kotoisin olevalta Redneck Rampagelta yhtyeen kolmannella levyllä.

Mitään mullistavia tyylilajin uudelleenmäärittelyjä ei kuulla. Eritoten Downin ja Black Label Societyn vaikutus kuuluu selkeästi, virolaisjoukkion annissa on vain hiukan enemmän metallinkiiltoa ja virtaviivaisuutta, vähemmän lietettä ja multaa. Ja kenties myös vähemmän sielukkuutta.

Silti vaikkapa videobiisi Hellfire on uskottava, painokkailla riffeillä täytetty hyökkäysvaunu. Karl Nagelin laulu täyttää kaikki genren voima- ja laatuvaatimukset. Shallow Grave -kappaleen introssa mennään syvälle rämisevien kitaroiden bluestunnelmiin. The Watcher sisältää kiinnostavia itämaisia sävyjä.

Yhtyeen Youtube-videoiden kommentteja silmäillessä tulee usein vastaan ”teidän pitäisi olla paljon kuuluisampia” -tyylisiä kommentteja. Ehkäpä annos omaperäisyyttä auttaisi tässä. Myös itsensä tyrkyttäminen saisi olla hanakampaa, nyt jäsenten nimiäkin saa etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Lisää luettavaa