Soveltuu soundtrackiksi monenlaisten mielentilojen taustalle – arviossa The Feral Ghosts

Julkaistu Infernossa 1/2024.

14.03.2024
THE FERAL GHOSTS
Black Sun
SEEING RED

Chicagolainen goottiryhmä The Feral Ghosts nojaa vahvasti 1980-luvun alkuperäiseen tyyliin imien vaikutteita niin Sisters of Mercyltä kuin Fields of the Nephilimiltäkin. Yhtye onnistuu yhdistämään kätevästi hypnoottiset riffit, kohtalokkaan tunnelman ja synkät melodiat.

Basisti-laulaja Raul Urquillan tulkinnassa on juuri sopiva annos melodraamaa ja epävirettä, jotta viehätys säilyy. Vaikka Black Sun pitäytyy pitkälti perinteissä, se osaa myös yllättää, kuten päätösbiisi Camesin psykerocksävyt osoittavat. Positiivisessa mielessä junnaava Witcher on toinen levyn huippukohdista.

The Feral Ghostsin tummasävyinen, hieman The Cult -henkinen amerikanrokki kuulostaa mukavan rouhealta, mutta myös sopivan eteeriseltä ja hämyiseltä. Black Sun soveltuukin soundtrackiksi monenlaisten mielentilojen
taustalle.

Yhtyeen toinen pitkäsoitto ei ole omaperäisyyden huipentuma, mutta tasaisen vahva ja kompakti kokonaisuus pitää pintansa alusta loppuun. Aavikon tuoksun ja pimeät sateiset kadut mieleen tuova levy lämmittää juuri sopivasti näin talvipakkasilla.

Lisää luettavaa