Sujuva ja tasapainoinen kokonaisuus – arviossa Serpentsin ep

Julkaistu Infernossa 1/2021.

Serpents
The Brimstone Clergy
WAR ANTHEM

Mielikuvituksettomasti ristitty Serpents on anonyyminä pysyttelevä ruotsalainen black metal -trio, joka soittaa toisella ep:llään tutun kuuloista musiikkia. Näin on lähinnä siksi, että siltä puskevat läpi oikeastaan kaikki kotimaansa tummemman puolen äärimetallisuuruudet viimeisen 30 vuoden ajalta.

Mardukilta nopeutta, Setherialilta synkkyyttä ja Dissectioniltä ja Dawnilta melodisuutta lainaileva Serpents kykenee ilahduttamaan tasapainoisella pienjulkaisulla, jonka kappaleista ei puutu vaarallisuutta. The Brimstone Clergyn määrittelee sen sujuvuus, ja vaikka kappaleiden väliltä löytyy paljonkin vaihtelua, punainen lanka on kyetty säilyttämään hyvin.

Käsillä ei tietenkään ole minkään sortin klassikkotavaraa ja erityisesti solistin äänessä on reippaasti petrattavaa, mutta yhtyeen manifestin parissa viettää helposti parikymmentä minuuttia. On täysin eri asia, kuluttaisiko tällaiseen rytinään aikaansa tuplasti enemmän. Juuri tämänkaltaisissa tapauksissa ep-julkaisut osoittavat tarpeellisuutensa.

Lisää luettavaa