Suoraviivaista ja kylmää, perusasioihin luottavaa black metalia – arviossa Zwielicht

Julkaistu Infernossa 2/2024.

09.04.2024
ZWIELICHT
The Aphotic Embrace
VÁN

Kymmenen vuoden julkaisutauolta palaava Zwielicht ei onnistunut nostamaan itseään black metalin kuolemattomien joukkoon edeltävällä With Love from Sinister -levyllään. Vaatimukset oli syytä pitää maltillisina myös uusimpansa kohdalla, joka kuitenkin esittelee menoaan ilahduttavasti parantaneen bändin.

Zwielichtin black metal on suhteellisen suoraviivaista ja kylmää toimitusta. Sävellykset ovat paljon velkaa Immortalille ja muille skandinaaveille, mutta eivät yllä missään vaiheessa genren legendojen tarttuvuuteen. Zwielichtin osaksi jää tällä kertaa lähinnä kovemmiltaan oppiminen.

The Aphotic Embrace myllyttää hyvin ja levyn soundimaailma on oikealla tavalla tukeva. Bändi luottaa perusasioiden toimimiseen, eikä tältä albumilta löydy käytännössä mitään erikoista tai yllättävää. Levy ei ole perinteisessä mielessä mieleenpainuva tai haastava, mutta musiikki onnistuu kairaamaan tiensä kärsivällisen kuulijan tajuntaan.

Saksalaisten ”uusi tuleminen” on keskitasoa parempi julkaisu, mutta uppoaa väkisinkin julkaisutulvaan. Vaikka yhtyeen valtit ovat perusasioissa, pieni omaehtoisuus ei tekisi lainkaan pahaa.

Lisää luettavaa