Suoraviivaista ja määrätietoista menoa – arviossa Schavot

Julkaistu Infernossa 9/2021.

SCHAVOT
Galgenbrok
VOID WANDERER

Useammassa aktiivisessa bändissä soittavan Floris Velthuisin sooloprojekti tuo ensimmäisellä levyllään esiin nostalgista mustaa metallia vanhan Emperorin, Mactätusin ja Obtained Enslavementin hengessä.

Schavotin musiikilliset juuret ovat 1990-luvun Norjassa, mutta Velthuis antaa myös hollantilaisuutensa kuulua, mikä tuo Galgenbrokille mukavasti persoonallisuutta. Vaikka paikallista kieltä ei pahemmin ymmärtäisikään, pelkästään sävellyksistä voi aistia albumin aihepiirien nojaamisen luontoon ja hollantilaisiin kansantaruihin.

Galgenbrok on suoraviivaista ja määrätietoista menoa, jota voi kuvailla black metalin mittapuulla helpoksi kuunneltavaksi. Schavotin nostalgialle pokkurointi osoittautuu tässä yhteydessä hyväksi ratkaisuksi, joten albumin parissa viihtyy sujuvasti tarpeelliset 37 minuuttia.

Velthuisin välittämä audiovisuaalinen maailma on miellyttävä. Silti päällimmäiseksi kysymykseksi nousee, mitä tällä levyllä tekee, jos soittimeen heilahtaa samalla vaivalla vaikkapa aiemmin mainitun Obtained Enslavementin loistava Witchcraft (1997).

Lisää luettavaa