Suunnitellun oloista, tasapainoista ja varmaotteista – arviossa Caestusin ep

Julkaistu Infernossa 7/2021.

CAESTUS
Nordic Luciferian Discipline
HELLTHRASHER

Kotimaisen Caestusin alkuvuodesta ilmestynyt demo pistetään viimein ulos virallisena julkaisuna, eikä aivan suotta – kyseessä on varsin maittava viisibiisinen sopivasti melodista black metalia taatulla suomalaisotteella.

Caestusin musiikki on genrensä peruskauraa, jossa pääosaa näyttelevät toimivat kitarariffit. Kaksikon toinen jäsen Vexd on tuttu muiden muassa Odiosiorista ja To Conceal the Hornsista, eikä Caestusin säveltaide kulje kovin kauaksi miehen musiikilliselta mukavuusalueelta, mikä on tässä tapauksessa hyvä asia.

Jo ep:n nimestä voi huomata, että musiikkia varjostaa kylmä ja paholaismainen tunnelma, joka konkretisoituu parhaiten keskitempoisessa War Horns -kappaleessa. Myös nopeammat rytistykset taittuvat duolta hyvin, joten ep:n sisältöä voi kuvailla hyvällä syyllä suunnitellun oloiseksi ja tasapainoiseksi.

Caestusin esiintulo ei ole missään mielessä mullistava, mutta musiikin varmaotteisuus viehättää kuuntelukerta toisensa jälkeen. Onkin mielenkiintoista nähdä, kantavatko nämä siivet jatkossa kokopitkän albumin keston.