Synkeä ote on kaukana helposta ja viihdyttävästä – arviossa Contaminated

Julkaistu Infernossa 2/2024.

29.03.2024
CONTAMINATED
Celebratory Beheading
BLOOD HARVEST

Nyt on lähes vastustamattoman julmaa ryöpytystä.

Contaminatedin death metalia ei pidä olettaa perusmalliseksi brutalointipieksännäksi, vaan sen synkeä ote on kaukana helposta ja viihdyttävästä. Vaan eipä bändi mätki normaalia kalmantuoksuista myllytystäkään vaan hyödyntää säännönmukaisesti grindcoreen viittaavaa purskeisuutta ja vastapainona riitaisaa tunnelmallisuutta sisältävää hidastelua.

Kun laulaja vielä mylvii matalalta ja raastavasti, jälki on totaalisuudessaan ja uhkaavuudessaan kaikin puolin vakuuttavaa. Rankemman musiikkinsa kivana ja viihteellisenä haluaville tämä levy ei todellakaan ole.

Tenhoavasta ja puoleensaimevästä intensiteetistä huolimatta albumin ote ei pysy riittävän rautaisena alusta loppuun. Raastavaan ryskytykseen alkaa väkisinkin turtua. Ratkaisuna olisi joko tarjota sitä pienemmässä mitassa tai sitten entistäkin hurjempana ääripäitä vieläkin kauemmaksi toisistaan venyttäen. Nyt hurmeisuutta ja muita iljettävyyksiä sisältävä läträys alkaa tuntua hiukan liian helpolta ratkaisulta varsinaisen pikimustan saastan levittämisen sijasta.

Lisää luettavaa