Synkkyyttä, raakuutta ja voitonriemua – arviossa Coraxul

Julkaistu Infernossa 11/2021.

CORAXUL
Vihavirsiä aamunkoin
PURITY THROUGH FIRE

Tampereen seudulla vaikuttavista black metal -musikanteista kasattu Coraxul soittaa ensimmäisellä levyllään melodista ja hyvällä draivilla etenevää black metalia, joka tarraa mukaansa heti ensisävelistä lähtien.

Vihavirsiä aamunkoin on suomalaiselta kuulostavaa menoa, eikä Coraxul epäröi käyttää melodiamaailmassaan iskelmällisiä vivahteita, mistä johtuen musiikista tulee herkästi mieleen Sielunvihollinen. Meininki saattaa olla ankeimmille murjottajille liian pirteää, mutta toki voitonriemun seasta löytyy myös aimo annos musiikkityylille ominaista synkkyyttä ja raakuutta.

Sanoituksissa yhdistyvät sujuvasti saatananpalvonta, luontomystiikka ja suomalainen kansanrunous. Sekoitus saattaa vaikuttaa kauhealta, mutta Coraxulin rentoranteinen tatsi kuljettaa levyn sujuvasti maaliin ilman myötähäpeää.

Yksi asia on nostettava esiin, nimittäin levyn nimi, joka toimisi paremmin Aamunkoin vihavirsiä -muodossa. Sanajärjestys on suomalaisessa mustassa metallissa valitettavan yleinen ja häiritsevä. Tässä tapauksessa sitä katsotaan kuitenkin läpi sormien, kyseessä kun on lupaavin kotimainen black metal -tulokas pitkään aikaan.

Lisää luettavaa