Syvien äänikerrostumien uumenista löytyy niin kauneutta kuin epätoivoakin – arviossa Constellatia

Julkaistu Infernossa 10/2022.

06.01.2023
CONSTELLATIA
Magisterial Romance
SEASON OF MIST

Maalailevaa mutta intensiivistä post-metalia soittava Constellatia ottaa vaikutteita monelta suunnalta. Siinä kuuluu niin Cult of Lunan painava hypnoottisuus, The Oceanin progressiiviset vivahteet kuin Wolves in the Throne Roomin arkaainen black metal. Gideon Lamprechtin, Adam Hillin ja Keenan Oakesin muodostama yhtye tarjoaa toisella levyllään neljä biisiä ja lähes 40 minuutin kokonaiskeston. Hyvin pitkällä kaavalla siis mennään.

Magisterial Romancesta löytyy avaria ja syviä äänikerrostumia, joiden uumenista voi löytää niin kauneutta kuin epätoivoakin. Se vyöryttää tuntonsa ja avaa haavansa hitaasti mutta määrätietoisesti. Toisena hetkenä se suorastaan hehkuu toiveikasta lämpöä. Se on mystinen, mutta samaan aikaan helposti lähestyttävä teos. Toisin sanoen levy näyttäytyy sellaisena kuin elämä useimmiten. Hämmentävänä, ristiriitaisena ja alati kiehtovana.

Constellatia on mielenkiintoinen ensituttavuus, jonka vahvuuksiin kuuluu vaivaton liikkuminen tunnelmasta toiseen, ilman että vaihtelu kuulostaa pakotetulta tai väkinäiseltä. Yhtyeellä on selkeä käsitys sekä dynaamikasta että draaman kaaresta.

Lisää luettavaa