Täältä tullaan 70-luku – arviossa Nightstalker

Julkaistu Infernossa 8/2019.

09.12.2019
Nightstalker
Great Hallucinations
Heavy Psych Sounds

Ateenalaiset stoner rock -veteraanit ovat kelpo vireessä. Ykkösraita Black Cloud on korkeaoktaanista klassista rockia parhaimmilaan. Kitaristi Tolis Motsios irrottelee wah wah -soololla, ja basisti Andreas Lagios ja rumpali Dionos Roulios pitävät yllä pumppaavaa energiaa. Täältä tullaan 70-luku. 

Kakkosbiisi Sweet Knife ei syötäkään aluksi isompaa vaihdetta pykälään, vaan laulaja Argy murehtii unettomuutta bluesiin vivahtavissa tunnelmissa. Puolivälissä nelikko kiihdyttää Orange Goblin -henkisesti punkimpaan ilmaisuun.

Nightstalker siirtyy kappaleiden sisällä psykedeelisesti tunnelmasta toiseen. Parhaimmistoon nousee Seven Out of Ten. Se potkii ja pörisee vieden vastustamattomasti utuisiin tunnelmiin. Cursed tuntuu aluksi täytepalalta, mutta loppua kohden kiihtyvät jamittelut osuvat maaliin. Samaa sapluunaa noudattaa Half Crazy. Hole in the Mirroria kannattelevat maukas bassointro ja Argy, joka kuulostaa ihan Ozzylta.

Albumi kestää kuuntelua, mutta uusia ideoita kreikkalaiset eivät stonerkentälle tuo. Yksittäistä hittibiisiä ei löydy, mutta Nightstalkerin periaatteena lieneekin vain rokata eikä rikkoja rajoja.

Lisää luettavaa