Taattua laatua – arviossa Firewind

Julkaistu Infernossa 2/2024.

31.03.2024
FIREWIND
Stand United
AFM

Kreikan power metal -ylpeys Firewind julkaisee maaliskuun alussa kymmenennen albuminsa. Ensimmäinen nykyisellä kokoonpanolla tehty levy, nelisen vuotta sitten ilmestynyt nimikkoalbumi oli todella lähellä täysosumaa, joten odotukset sen seuraajalle olivat luonnollisesti korkealla.

Kepittäjä Gus G ja solisti Herbie Langhans ovat vääntäneet tällä kertaa yhdeksän biisiä. Niiden kohokohdiksi nousevat upea ja tunteikas Days of Grace, vauhdikkaampi Fallen Angel, hitikäs Chains ja ensimmäinen single Destiny Is Calling. Heikkoja biisejä levyltä ei missään nimessä löydy, loput vain eivät yllä aivan samalle tasolle.

Mukana on yllättäen myös metallisempaan muottiin väännetty poppirokkibiisi, The Romantics -laina Talking in Your Sleep. Cover erottuu joukosta hauskana erikoisnumerona ja on valitettavasti paljon kiinnostavampi kuin pari albumin varsinaista kappaletta.

Hienon edeltäjänsä tasolle Stand United ei yllä edes rimaa hipoen, mutta tarjolla on monessa mielessä tuttua Firewindiä: koukuttavia melodioita, meneviä kertosäkeitä, tyylikkäitä kiipparimattoja, kovaa ja korkeaa laulua sekä tietysti mahdotonta kitaratilutusta ja sooloilua.

Lisää luettavaa