Taianomaista ”menneiden vuosien tunnelmaa” – arviossa Stormkeepin ep

Julkaistu Infernossa 1/2021.

Stormkeep
Galdrum
VÁN

Jenkkiläisen Stormkeepin ensimmäinen virallinen julkaisu luo katseen menneisiin aikoihin – tarkalleen ottaen noin 25 vuoden päähän –, mistä bändi on ammentanut black metalinsa soundimaailman ja estetiikan.

Galdrum pyörii keskiaikaisten linnojen, lohikäärmeiden ja muun fantasiataruston maailmassa, mikä on musiikkityylin parissa peruskauraa, mutta tuntuu Stormkeepin käsittelyssä paikoin jopa virkistävältä ja tuoreelta. Tätä ei voi pitää ihmeenä, sillä bändin keulakuva Isaac Faulk vaikuttaa myös luovuudestaan tutussa Blood Incantationissä.

Nelibiisisen kappaleet ovat odotetun pitkiä ja ep:n kesto ylittää puolen tunnin rajan, joten yhtye tarjoaa kuulijoiden rahoille vastinetta. Musiikki on moitteetta toteutettua ja tarjoaa ajoittain jopa pieniä yllätyksiä, jotka ennakoivat, että Stormkeepiltä saattaa irrota jatkossa reippaasti tätäkin vakuuttavampaa kamaa.

Mikäli haluat mustalta metalliltasi taianomaista ”menneiden vuosien tunnelmaa” ja hyvin toteutettuja kappaleita, katse kannattaa kääntää näiden denveriläisten suuntaan.

Lisää luettavaa