Taitoa, näkemystä ja pilkettä riittää – arviossa The Coffinshakers -boxi

Julkaistu Infernossa 9/2022.

29.11.2022
THE COFFINSHAKERS
The Curse of the Coffinshakers 1996–2016
SVART

Kun Johnny Cashin paholaisveli Rob Coffinshaker lurittelee tarinoita kauhuleffa-aksentilla, huuliaan on vaikea mutristaa. Reipas, melodinen ja tunnelmallinen hautausmaakantri soi riemukkaan surumielisesti.

The Curse of the Coffinshakers on tarpeellinen julkaisu myös siksi, että yhtyeen pitkäsoittoja ei ole ollut saatavilla enää hetkeen. Tärkeää on myös uusi masterointi, mikä tarkoittaa We Are the Undead -debyytin (1998) kohdalla kovemmin soivaa, mutta yhä dynamiikan säilyttävää soundia.

Kakkoslevy The Coffinshakersin (2007) lyttyyn vedetty masterointi sen sijaan on korjattu hieman hiljaisemmalla, mutta dynamiikan paremmin esiin tuovalla, lämpimämmällä soundilla. Erinomaista! Bonuslevylle on kerätty 33 raidan edestä pitkäsoittojen ulkopuo lista materiaalia. Ennen julkaisemattomien kappaleiden ohella se käsittää ensimmäistä kasettidemoa lukuun ottamatta kaiken mahdollisen.

Silkkaa kultaahan tämä on, joskaan ei varmasti aivan jokaiseen makuun. Taitoa, näkemystä ja pilkettä kuitenkin riittää. Kolmen levyn paketin kyljessä seuraa massiivinen haastattelu ja tarpeelliset infot, joten kalmistossa kaikki hyvin.

Lisää luettavaa