Takuulla sellaista, mitä et ole kuullut koskaan aiemmin – arviossa Tok Yathraa

Julkaistu Infernossa 8/2020.

TOK YATHRAA
Chapter: Pocong
BESTIAL BURST

Singaporen nuivahko black metal -skene antaa kuultavaksi tuoreen tulokkaan Tok Yathraan ensimmäisen levyn, joka on sisällöltään todellakin ”jotain aivan muuta”.

Mercyful Fate -koulukunnan heviä, alkuaikojen black metalia ja singaporelaista kansanmusiikkia Kaukoidän maiden kummitustarinoihin yhdistelevä albumi on täysin uniikilta kuulostava kokonaisuus, jota on hankala määritellä sanoin. Mikäli kaiken nyt pitäisikään olla jotenkin järjellisesti selitettävissä.

Chapter: Pocongin ensimmäinen kuuntelukerta menee tuotteen omalaatuisuutta ihmetellessä, mutta kun kappaleita rupeaa lopulta perkaamaan pienempiin osiin, albumilta löytyy paljonkin johdonmukaisuutta. Persoonalliset välisoitot ovat osa albumin tunnelmaa, mutta parhaimmillaan Tok Yathraa on perinteisemmän metallin parissa, jota edustaa albumin loppuun lisätty Chapter: Kuntilanak -ep.

Mikäli metallin tavanomaisuus ja kaavamaisuus kyllästyttää, Tok Yathraa edustaa takuulla jotain, mitä et ole kuullut koskaan aiemmin. Musiikin konsepti on mielenkiintoinen, mutta toteutus jää vielä osittain puolitiehen. Ei sillä, että vajaan vuoden kasassa olleen projektin pitäisi heti täysillä onnistuakaan.

Lisää luettavaa