Tällaisen musiikin parissa viihtyy helposti pidemmänkin tovin – arviossa Druadan Forest

Julkaistu Infernossa 1/2018.

Druadan Forest
The Lost Dimension
Wolfspell

Jo viime vuosituhannen loppupuolen demokasoista tuttu Druadan Forest heräsi henkiin viime vuoden puolella julkaisemalla uransa ensimmäisen kokopitkän. Pikaista jatkoa seuraa The Lost Dimensionin muodossa.

Useammankin eri yhtyeen parissa operoivan hyvinkääläisen V-Khaozin luotsaaman projektin musiikillinen näkemys on jokseenkin soundtrackmäinen. Pääosin koskettimilla luotu äänimaailma tavoittelee tolkienmaisia ulottuvuuksia, ja kaiken mahtipontisen pullistelun seassa surisevat black metal -vaikutteet katsovat haikein silmin Summoningin suuntaan. Mistään omaleimaisesta ilmaisusta on turha puhua, mutta Druadan Forestin tapauksessa tästä ei ole juuri haittaa. 

The Lost Dimensionin ydin on oikeanlaisten tunnelmien ja mielikuvien välittämisessä, ja ne löytävätkin maaliinsa välillä jopa todella hyvin. Tällaisen musiikin parissa viihtyy helposti pidemmänkin tovin, ja kun Druadan Forestin maailmaan on helppo upota ilman kattavaa larppaushistoriaakin, albumia uskaltaa suositella varauksetta kaikille eeppisen ”mustan metallin” ystäville.