Tanakkaa ja ajatonta mustaa metallia – arviossa Misþyrming

Julkaistu Infernossa 1/2023.

16.03.2023
MISÞYRMING
Með hamri
NORMA EVANGELIUM DIABOLI

Islantilaisen black metalin kenties tunnetuin nimi Misþyrming on tehnyt nousua genrensä huipulle kahdella edeltävällä kokopitkällä. Kymmenvuotiaan bändin todelliset kyvyt punnitaan kuitenkin toden teolla vasta nyt.

Með hamri on tanakkaa ja murskaavaa mustaa metallia. Sisällöltään ajaton levy on kasattu taitavasti ja bändin aiemmin kulkemaa polkua seuraten, joten Misþyrmingin tuotantoon perehtyneet tuskin tulevat kokemaan suuria yllätyksiä. Tämä on sekä hyvä että huono asia.

Ensi alkuun Með hamri vaikuttaa hiukan tasapaksulta. Kerrosten alta paljastuu kuitenkin hiljalleen todella kovia juttuja, mistä parhaina esimerkkeinä toimivat albumin avaava nimikkobiisi ja puoliväliin sijoitettu Engin miskunn. Näillä raidoilla nelikko osoittaa, minkälaisia tunneryöppyjä black metal voi parhaimmillaan välittää.

Jotkut ovat pitäneet Misþyrmingin linjaa ja soundimaailmaa liian ”modernina”, mutta tämän bändin kohdalla on turha puhua trendi-ilmiöstä. Väkevä levy osoittaa, että Misþyrming on ehdottomasti ansainnut nousujohteisen menestyksensä.

Lisää luettavaa