Tärähtää selkeästi tajuntaan – arviossa Ride for Revenge

Julkaistu Infernossa 2/2022.

RIDE FOR REVENGE
Feed the Infamy
BESTIAL BURST

Raskaalla ja bassovoittoisella black metalillaan jo kaksi vuosikymmentä kulkenut Ride for Revenge on sijoittunut kotimaisessa skenessä omaan lokeroonsa. Tyylinsä saattaa olla esimerkiksi Barathrumin ja Beheritin inspiroima, mutta omasta taikapadasta nousevat höyryt määrittelevät myös bändin uutta albumia.

Feed the Infamy kuulostaa johdonmukaiselta ja suunnitellulta levyltä, mikä ei ole ollut aina itsestäänselvyys. Kappaleet tuntuvat tärähtävän tajuntaan selkeästi, ja musiikista löytyy kenties hieman aiempaa enemmän sludge-vaikutteita, mikä ilmenee paikoin hyvinkin rokkaavan draivin muodossa.

Ride for Revenge on omaleimainen tekijä, jonka musiikkia on hankala määritellä. Kuuntelukokemus vaihtelee paljon, ja tällä kiekolla ruman rouhinnan seasta on löydettävissä jopa ripaus kauneutta – mikäli sitä voi tässä tapauksessa sellaiseksi kutsua.

Feed the Infamy nousee lähelle yhtyeen parhaita tuotoksia, monen kuulijan mielestä takuulla jopa niistä parhaaksi. Kaikesta kuulee, että näiden kappaleiden aistiminen livenä kunnon äänenpaineella tulisi olemaan ravisuttava kokemus.

Lisää luettavaa