Tarkoin harkittu ja hallittu sekamelska on täysin näpeissä – arviossa Serocsin ep

Julkaistu Infernossa 8/2020.

13.12.2020
Serocs
Vore
EVERLASTING SPEW

Multi-instrumentalisti Antonio Freyren johtama meksikolaislähtöinen ryhmä on kikkaillut teknistä death metaliaan vuodesta 2009. Neljä pitkäsoittoa julkaissut bändi tarjoilee nyt ep:n, jolta löytyy viisi varsinaista vetoa ja pari instrumentaalista demobiisiä.

Tarkoin harkittu ja hallittu sekamelska on Serocsilla täysin näpeissä. Selkeän erotteleva äänimaailma takaa huomion kaikille instrumenteille, joiden käsittely on toden totta hansikkaassa. Levottomana ryöpsähtelevä kuolo toteutetaan millintarkalla suorittamisella.

Serocs taitaa nautinnollisesti ujeltavien ja notkeasti askeltavien kitarasoolojen naittamisen luonnolliseksi osaksi jätevesiputkistoörinöitä, jyrkän aggressiivisia blastbeateja ja yllättäen vaihtelevia tempoja. Ja mainittakoon vielä erikseen, että Vore on nimenomaan teknillis-brutaalia kuoloa, ei mitään deathcorea.

Alle puolituntista Vorea voi suositella myös niille, jotka eivät ole alagenren vannoutuneimpia fanittajia. Decrepit Birthin, Spawn of Possessionin ja Obscuran kaltaisten taitureiden ystäville varsin pätevä ep saattaa kuitenkin olla liiankin perusmättöä, joka jää kaikesta näppäryydestään huolimatta isompien nimien varjoon.

Lisää luettavaa