Tasapainoinen ensilevytys – arviossa Face the Legacy

Julkaistu Infernossa 5/2022.

13.07.2022
FACE THE LEGACY
Ashes on the Ground
OUT OF LINE

Jyväskyläläisten nuorten miesten Face the Legacy hyppää demobändistä virallisiin ympyröihin vahvalla ja tasapainoisella ensilevytyksellä. Kahdentoista kappaleen Ashes on the Groundilla kasarimelodiat kohtaavat 2020-luvun modernin metallin soundin ja tuotannolliset kikat, ja jälki on yksiselitteisen saumatonta.

Levy-yhtiönsä Out the Line vetää Ashes on the Groundille referensseiksi grungen suurnimiä ja melodeath-ikoni In Flamesin, mutta ennen kaikkea Face the Legacyn musiikista kuvastuvat hienolla tavalla menneen suomalaissuuruuden Suburban Triben vuosituhannen alun tekoset. Suurin syy mielleyhtymään on laulaja-kitaristi Niklas Lindemanin äänenvärissä ja yleensäkin albumin laulusovituksissa. Albumilla keskitytään välillä hiukan liiaksi samojen asioiden toistamiseen, mutta koska sävellysten laatu on näin korkea, levy kantaa alusta loppuun.

Face the Legacy on viimeisin tulos ansiokkaasta Jyväskylä Rock Academy -ohjelmasta, jossa nuoria bändejä ja artisteja opastetaan valitsemalleen tielle ammattimaisesti parin vuoden ajan. Tämä ja yhtyeen oma kunnianhimo kuuluvat Ashes on the Groundilla taidokkaana soitinhallintana ja tuotannon tiukkuutena.

Lisää luettavaa