Tasapainoinen kokonaisuus nuorehkolle projektille ominaisesta kankeudesta huolimatta – arviossa Lamp of Murmuur

Julkaistu Infernossa 3/2023.

23.04.2023
LAMP OF MURMUUR
Saturnian Bloodstorm
ARGENTO

Yhdysvaltalainen Lamp of Murmuur on kerännyt kahdella ensimmäisellä levyllään kohtalaista underground-suosiota. Se on helppo ymmärtää sooloprojektin kolmatta tuotosta kuunnellessa, kiekko kun tarjoaa odotettua mielenkiintoisempaa black metalia.

Lamp of Murmuurin pohja on selkeästi norjalaisessa mustassa metalissa. Erityisen vahvasti pinnalla on Immortal, jonka vuosituhannen taitteen tuotokset kuuluvat levyn vahvoissa kitarariffeissä. Kokonaisuus on tasapainoinen, mutta tarttuvat riffit nousevat selkeästi albumin kantavaksi elementiksi.

Saturnian Bloodstormilta löytyy nuorehkolle projektille ominaista kankeutta, mikä ilmenee erityisesti halvahkoilta kuulostavissa konerummuissa. Puute on kuitenkin helppo ohittaa, sillä kappaleet ovat hyviä ja genrensä puitteissa viihdyttäviä. Instrumenteista vastaavalla M:llä on hyvä näkemys siitä, mikä toimii Lamp of Murmuurin kykyjen puitteissa.

Saturnian Bloodstorm on mallikkaasti kasattu levy. Se ei tee ihmeitä, mutta antaa ennusteen, että tältä projektilta voi olla vielä tulossa vaarallisen kovaa tavaraa.

Lisää luettavaa