Täsmähitit puuttuvat, mutta kokonaisuus on rautaa – arviossa Rage

Julkaistu Infernossa 3/2024.

15.05.2024
RAGE
Afterlifelines
STEAMHAMMER/SPV

Saksalaisen Ragen vuonna 1984 Avenger-nimellä alkanut matka ehtii nyt 26. studioalbumiin. Kyseessä on vieläpä tuplalevy.

Afterlifelines on kaikessa massiivisuudessaan varsin relevantti tekele, vaikkakin se toistaa pitkälti niitä asioita, joista Rage tunnetaan. Puhumme raskaasta riffirunttaamisesta liitettynä vahvoihin melodioihin ja meneviin tuplabasarikomppeihin.

Yhtyeen musiikissa on aina ollut erityisen hienoa kahden lähtökohtaisesti erilaisen genren – thrashin ja powerin – yhdistäminen. Ehkä kyse on lopulta leimallisesti saksalaisesta jutusta. Toinen erikoispiirre on, että bändi on toiminut pääasiassa triopohjalta. Ei uskoisi ensikuulemalta.

Bändiä alusta saakka luotsanneen, muilla tonteilla päälle toistakymmentä ukkoa kierrättäneen basisti-laulaja Peter ”Peavy” Wagnerin kynäilemät sävelteokset toimivat mainittujen tyylilajien puitteissa. Samoin toimii miehen persoonallinen laulusoundi.

Keskiverto metallimusiikin kuluttaja ei välttämättä osaa nimetä ulkomuistista yhtäkään Rage-kappaletta, mutta tämän tason bändiä sellainen ei haittaa. Afterlifelinesiltakaan ei löydy täsmähittejä, mutta kokonaisuus on rautaa.

Lisää luettavaa