Tavaramerkkisoundilla on kääntöpuolensa – arviossa Hocico

Julkaistu Infernossa 5/2022.

11.08.2022
HOCICO
HyperViolent
OUT OF LINE

Ensi vuonna kolmikymppisiään juhlistava Hocico on pumpannut synkkää ja väkivaltaista elektroaan genrensä eturintamassa niin kauan, että meksikolaiskaksikon nimestä on muodostunut tae laadulle. Sen huomaa myös HyperViolentilla.

Montaa vertaisbändiään raaempi ja metallisempi Hocico taitaa yhä omintakeisen tunnelman luomisen. Utuisehkon What Are Nightmares Made Ofin ja thrashmetallisella tempolla takovan Crown of Knivesin väliin mahtuu paljon lääniä, mutta duon tavaramerkkisoundi pitää huolen, että tekijästä ei jää epäselvyyttä.

Kaikella on myös kääntöpuolensa, sillä tämän päivän Hocicoa varjostaa musiikin liiallinen turvallisuus ja yllätyksettömyys. Siinä missä esimerkiksi Signos de Aberracion (2002) onnistui pyyhkimään kuonoa ihmisvihaisella kylmyydellään, nykymeno tuntuu pinnallisemmalta ja laskelmoidummalta.

HyperViolent on albumi, jollaisia myöhempien aikojen Hocicolta on totuttu kuulemaan. Homma kaipaa kieltämättä pientä lisäboostausta, joten seuraavaksi duolta olisi hienoa kuulla spontaanimman ja hullumman kuuloista musiikkia.

Lisää luettavaa