Täydellisiä uuden ajan rock-anthemeita – arviossa Eclipse

Julkaistu Infernossa 10/2021.

ECLIPSE
Wired
FRONTIERS

Ruotsalainen Eclipse on raivannut tiensä hard rockin kovimpien tekijöiden joukkoon. Lokakuun alussa julkaistu Wired jatkaa samaa linjaa kuin edeltäjänsä Paradigm, eli voi pojat, nyt mennään taas!

Roses on Your Grave lyö albumin käyntiin perinteisellä Eclipse-renkutuksella, nopeatempoisilla säkeistöillä ja suurella kertosäkeellä. Valtaosa biiseistä on tehty samaa hyväksi havaittua kaavaa käyttäen, mutta joukkoon mahtuu myös muutama vallan toimiva hitaampi numero.

Levy on täynnä täydellisiä uuden ajan rock-anthemeita, joissa on suuren maailman meininki. Kertsit ja säkeet jäävät mieleen jo parista kerrasta pistäen pään nytkymään hyväksyvästi. Vaikka biisien aiheet eivät ole aina kevyimmästä päästä, musiikillinen anti on enimmäkseen kepeää bilerokkia, perjantai-illan menomusaa.

Jotkin riffit tuntuvat jo kertaalleen käytetyiltä, perinteisiä rokkikliseitä aika ajoin pursuilevista sanoituksista puhumattakaan. Mutta voiko Eclipseä sen suuremmin syyttää, kun genre on jo valmiiksi täynnä tällaista toimintaa?

Ainakaan minua nämä seikat eivät haittaa, sillä levy vain paranee jokaisella kuuntelukerralla. 41-minuuttinen on ohi nopeammin kuin huomaakaan.

Lisää luettavaa