Täysosuma on vaarallisen lähellä – arviossa Les Chants du Hasard

Julkaistu Infernossa 6/2021.

LES CHANTS DU HASARD
Livre Troisième
OMAKUSTANNE

Jahas, nyt ollaan erikoishommien parissa. Les Chants du Hasard on Hazard-nimisen herrasmiehen komennuksessa kulkeva projekti, joka pyrkii välittämään metallimusiikin synkkyyttä ja aggressiivisuutta kaiken muun paitsi itse metallin välityksellä – ja onnistuu siinä odotettua paremmin.

Livre Troisième on nimensä mukaisesti ranskalaisten kolmas albumi, joka jatkaa tyylillisesti siitä, mihin kaksi edeltävää on jäänyt. Musiikin linjaa on helpointa kuvailla mahtipontiseksi, erittäin synkkänä pauhaavaksi klassiseksi musiikiksi, joka viistää paikoin jopa Elendin ylivertaisuuden tietämille, mutta on kaikkinensa hiukan yksiulotteisempaa.

Hazard ei ole lainkaan hullumpi säveltäjä, ja Livre Troisième kuulostaa paikoin jopa hämmästyttävän hyvältä. Vierailevat solistit tekevät parhaansa oikeanlaisten tunnelmien välittämiseksi, ja etenkin La Comptine -teoksen laulava lapsi onnistuu vetämään kylmiä väreitä pintaan pakettiin istumattomuudellaan.

Les Chants du Hasard on vaarallisen lähellä kovaa onnistumista, mutta uskoisin täysosuman vaativan vielä ainakin yhden julkaisun, jolla homman voisi singota tätäkin kauhistuttavampiin ja hyytävämpiin ulottuvuuksiin.

Lisää luettavaa